Merkelijn Coaching

Project & Life Management

Blog

Blog

Ervaringsverhalen HersenletselSupport - Focus

Posted on February 17, 2016 at 10:50 AM

Een normale, relaxte, zaterdagochtend. Zij het niet dat ik toch wel enige kriebels in mijn buik voel. Met een heerlijke beker koffie in mijn hand droom ik weg over hoe de rest van de dag eruit gaat zien. Vanmiddag ga ik beginnen aan een workshop column schrijven. Hiermee haal ik een lang gekoesterde wens van mijn lijstje en ga het gewoon doen!

 

Mijmerend over mijn toekomstige columns welke met een lach en een traan gelezen en gedeeld gaan worden ontvang ik een WhatsApp van mijn lieve collega. Zij doet ook mee doet aan deze workshop.

 

“Ben je er al?”

 

Ben ik er al?! Het is 10 over 11 en we beginnen pas om 13 uur. Toch? Mijn relaxte zaterdagochtend verandert in één klap in een ochtend vol stress en haast omdat de workshop blijkbaar 10 minuten geleden is begonnen.

 

Ondanks de stress weten mijn gedachten toch weer ruimte te vinden om mij, al racend op de fiets, flink in te wrijven hoe frustrerend deze situaties altijd weer zijn. Mijn korte termijn geheugen is aangetast waardoor ik een blindelings vertrouwen heb opgebouwd met mijn digitale agenda.

 

De reminders op mijn telefoon zorgen ervoor dat ik mijn professionele en sociale afspraken kan blijven nakomen. Alsof er niets aan de hand is verschijn ik dan ook overal op tijd en ‘onthoud’ ik belangrijke gebeurtenissen. Uiteraard valt of staat dit behaalde succes wel met het invoeren van de juiste data.

 

Focus blijkt het toverwoord te zijn.

 

Maar focussen doen wij vooral in actieve zin. Focussen op hetgeen wij doen en uitvoeren. Maar hoe houd ik in deze situaties tegelijkertijd de focus op mijn gedachten? Halverwege het heuveltje omhoog richting de Martinitoren moet ik afstappen. Mijn energie vliegt alle kanten op behalve naar mijn benen.

 

En daar sta ik dan…. waarom keek ik ook alweer zo uit naar deze dag? Het zijn toch juist deze ervaringen die ik met jullie wil gaan delen…. Tot het moment van afstappen bemerk ik helemaal niet wat een heerlijke dag het is vandaag. Het zonnetje schijnt. De ijzige wind heeft plaats gemaakt voor een bijna lenteachtig briesje. Mensen lopen gezellig pratend door de stad. En ik….. ik haal even diep adem, zeg mijn gedachtespinsels gedag en ga met een glimlach op weg naar mijn eerste column.

 

Ellis

Categories: HersenletselSupport